keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Labadi beach

Kavimme maanantaina Kian, Siirin ja Sonjan kanssa katsastamassa Labadi beach -nimisen rannan. Oli kova hinku poolille tai rannalle ja paatimme suunnata mahdollisimman lahelle, joten Labadi beach vaikutti sopivalta vaihtoehdolta. Heitimme bikinit vaatteiden alle, pakkasimme pyyhkeen, hieman evasta, lukemista ja aurinkorasvaa.

Otimme taksin ja lahdimme kohti rantaa. Ensimmainen yllatys oli portilla, kun jouduimme maksamaan sisaanpaasymaksua viisi cedia. Ajattelin, etta taitaa olla melkoinen turistikohde. Todellisuus paljastui pian: ranta oli tyhja. Edessa nakyi vain roskaa. Rannalla oli joka puolella roskakasoja. Kasoissa oli kaikenlaista roskaa kengista kortsuihin.



Lahdimme kuitenkin kavelmaan rantaa pitkin, olimmehan maksaneet itsemme sisaan. Rantaa kavellessamme katselin vuoroin kaunista merta ja sen aaltoja, vuoroin toisella puolellani olevia kulahtaneita tuoleja ja paikallisia, jotka tulivat vuorotellen pyytamaan meita istumaan. Tuoleille istumisella olisi varmasti ollut oma hintansa. Totta puhuen, en olisi istunut hiekalle, enka tuolille. Rannalla oli todella vahan ihmisia, meidan lisaksemme vain pari valkoista. Muutama mies laski housut alas ja teki tarpeensa keskelle rantaa.




Vastaamme tuli myos todellinen showmies koiransa kanssa. Koira oli tavattoman suloinen ja todella pieni, ehka vain muutaman viikon ikainen. Koiraa kavi kylla saaliksi, koska mies juoksutti sita perassaan keskipaivan kuumassa auringossa. Vastaan tuli myos kaksi miesta hevosella, ja toinen kysyi, haluammeko ratsastaa. Paljonkohan se olisi mahtanut maksaa..

Jonkin aikaa kaveltyamme kaannyimme takaisin. Huomasimme miehia vetamassa koydella jotain aalloista. Kia kysyi, mita he tekevat ja he sanoivat kalastavansa. He siis vetivat merelta venetta, jolla oli verkot vesilla. Katselimme hetken heidan puuhiaan, mutta jatkoimme sitten matkaa. Toisessa suunnassa oli porukka, joka oli jo saanut veneen ja verkot rantaa. Ajattelimme kavella ohi, ja katsoa, millaisen saalin he saivat. Oli surullista huomata, etta verkot olivat taynna roskaa. Pulloja ja ties mita.

Labadi beach on ehka joskus ollut hieno paikka, sen voin kertoa. Nyt se muistutti aavemaista rantaa roskineen ja ransistyneine rakennuksineen. Meille sanottiin, etta keskiviikkoisin siella olisi paljon porukkaa Reggae bileissa, mutta kuka tietaa.. Luulen, etta meita ei enaa nahda surullisella Labadi beachilla.

<3: Silja

2 kommenttia: